De politie in Houten is op zoek naar dieven die voor honderden euro's aan pistachenootjes hebben gestolen uit een supermarkt van Lidl. De diefstal gebeurde al in september. De politie vraagt er nu aandacht voor.

Uit bewakingsbeelden blijkt dat zeker drie mannen bij de roof waren betrokken. Twee van hen vulden een winkelwagen met zakken nootjes, waarna een derde man het poortje bij de ingang opende en de kar naar buiten reed. Er bleken 276 zakjes te zijn gestolen. De buit is bij elkaar 740 euro waard.

Ook in Limburg

Een medewerker van een Lidl-filiaal in het Limburgse Blerick zegt deze aanpak van de nootjesdieven te herkennen. "Sinds de zomer maken wij dit regelmatig mee", zegt hij tegen de NOS. "Ze zoeken relatief dure producten en gooien een hele wagen vol. Ze zetten iemand op de uitkijk, die de poortjes bij de ingang openmaakt. Buiten staat een busje klaar en weg zijn ze."

Volgens de supermarktmedewerker gebeurde dit op het hoogtepunt zeker één keer per week. De laatste weken kwam het veel minder voor.

Het filiaal deed geen aangifte, maar schakelde een beveiligingsbedrijf in om toezicht te houden. "Die beveiligers patrouilleerden bij ons in de buurt. We konden hen bellen als we dachten dat er iets aan de hand was."