Een jonge vrouw leidt een man aan een hondenriem door Birmingham. Is het echt? Is het in scène gezet om te shockeren? Dat laatste is dan in ieder geval gelukt: heel veel mensen zijn 'not amused'.

Je rijdt nietsvermoedend door een doodnormale straat in een woonwijk in het Engelse Birmingham en ziet een jonge vrouw in een winterjas lopen met een hond aan de riem.

Niets aan de hand, toch? Of wacht, een hond? Je kijkt nog eens goed en ziet aan het eind van de lijn een man op handen en voeten met haar mee kruipen. Die dat ook nog vrijwillig blijkt te doen, want de vrouw die hem aan de lijn houdt, is een meesteres aan wie hij veel geld heeft betaald.

Een fetisj dus, oké, ieder zijn meug, maar je kunt je afvragen: moet dit in het openbaar? Nee, absoluut niet, zegt raadslid Majid Mahmood, het is 'walgelijk'. En dat vindt hij niet als enige, hij heeft van talloze verontruste burgers klachten gekregen. Daarom wil hij met de politie in gesprek om dit soort 'wantoestanden' uit te bannen.

Mahmood is bang dat de wijk een magneet wordt voor sekswerkers. "Ik ben me ervan bewust dat dit niet strafbaar is, maar het is anti-sociaal gedrag en dat willen bewoners niet nog eens zien in hun wijk", zegt hij in de Birmingham Mail.

Van het 'uitlaten' van de man zijn op Facebook en op YouTube filmpjes verschenen van verbijsterde voorbijgangers. De vrouw blijkt de 21-jarige 'Paige' te zijn. In de Daily Mirror zegt zij dat het de eerste keer is dat zij een man zo publiekelijk heeft vernederd. De man was er speciaal voor naar Birmingham gevlogen.

Hij betaalde voor de 'puppy training', zoals deze fetisj wordt genoemd, 1000 pond, ruim 1400 euro.
Filmpje