Het Britse leger heeft een opmerkelijke primeur: binnenkort treedt een drieling in dienst. Mirran, Connor en Lauren Duffy (16) ronden in Hampshire hun opleiding af en beginnen volgende maand met hun basistraining. Volgens de strijdkrachten is het de eerste keer dat een drieling zich op hetzelfde moment aanmeldt.
De pr-afdeling maakt er ook goede sier mee, want de drie meisjes hebben ingestemd met een rol in de wervingscampagne van het leger. De ouders, Mark en Traci Duffy, zijn apetrots op hun drie meiden. Mark (39) is officier in het 16de Medische Regiment in Colchester, terwijl Traci (40) diende als verpleegkundige in het Queen Alexandra's Royal Army Nursing Corps.

Volgens Traci heeft de opleiding haar drie kinderen dichterbij elkaar gebracht. ,,Ze willen dit zo graag'', aldus de moeder. ,,Thuis zal het een stuk rustiger worden, maar het is goed dat ze uitvliegen. Bovendien blijven ze bij elkaar. We noemen de meiden 'het trio'. Als er één hulp nodig heeft, springen de andere twee onmiddellijk bij.''

Mirran wil net als haar vader een verpleegkundige te velde worden, Connor treedt toe tot het Air Corps. Lauren moet haar keuze nog maken.
Foto