Hij doet het opnieuw. De man uit Amsterdam die eerder deze week een moeder en haar kind van de verdrinkingsdood redde, heeft vandaag weer een heldendaad verricht. Dat schrijft de politie op Facebook.

Ruben Abrahams zat vanmiddag in de kroeg met twee oudere mannen die hem getrakteerd hadden op een biertje voor zijn dappere reddingsactie deze week. Op een bepaald moment zagen de mannen dat een dief ervandoor ging met de fiets van een van hen. De eigenaar van de fiets hield de man niet bij. Maar Ruben wel. Die greep de dief na een korte achtervolging, vertelde hij aan de Amsterdamse stadszender AT5.

Eerder deze week redde Ruben een vrouw en haar kind uit een te water geraakte auto in Amsterdam. Net voordat de auto volledig onder water verdween, trok hij moeder en kind uit de kapot geslagen achterruit van hun auto. Dat deed hij samen met drie, hem onbekende andere mannen. De reddingsactie was woensdag het gesprek van de dag. Ruben vertelde er ook over aan RTL Nieuws.

"Het is mooi. Maar het moet nu maar eens ophouden", blijft Ruben nuchter. Maar de politie vindt dat te bescheiden. "Deze held verdient echt een lintje!", schrijft zij op Facebook.