De 5-jarige Amerikaanse Cloe had goed opgelet toen de brandweer op school voorlichting kwam geven. Als er brand uitbreekt, moet je je huis uit. De kleuter bedacht zich dan ook geen moment toen het fornuis bij haar thuis vlam vatte.

Het Amerikaanse meisje sprong uit bed en rende naar haar blinde oma. "Ze zei tegen haar dat ze haar schouder moest vasthouden en dat ze naar buiten moesten", vertelt de moeder van Cloe aan een lokaal televisiestation. "Haar oma wilde eerst schoenen aantrekken, maar Cloe zei nee, eerst naar buiten."

Eenmaal buiten controleerde Cloe eerst of haar oma en de hond veilig waren. Daarna rende ze langs de buren. "Ik wilde water, om te blussen", vertelt ze.

Haar moeder, die met de oudere kinderen niet thuis was op het moment dat de brand uitbrak, trof Cloe rennend buiten aan. "Ze riep naar de buren dat die het alarmnummer moesten bellen", vertelt ze. Geschrokken vroeg ze haar dochter wat er was. "Toen riep ze dat het huis in brand stond."

Volgens de lokale brandweer was het maar goed dat Cloe had opgelet tijdens de voorlichting op school: daardoor kon een drama worden voorkomen.