De hele nacht snoepen. Zo veel je maar wilt. Glenn da Silva (23) uit Roosendaal deed het: hij sliep in een snoepwinkel, als verjaardagscadeau van zijn vrienden. "Ik heb de beste vrienden ooit."

"We hebben onze pyjama's aan, we zijn helemaal alleen", zegt Glenn da Silva tegen de camera. Op de beelden is een leeg winkelcentrum te zien: alles winkels zijn gesloten. Glenn grijnst. "Nu is het tijd om spelletjes te spelen."

En dat doen Glenn en zijn vrienden. Op het volgende YouTube-filmpje van Omroep Brabant is te zien hoe Glenn met zijn mond onder een ijs-automaat hangt. "Draai hem helemaal open!" roept een vriendin.

Glenn wordt aanstaande dinsdag 24, en zijn vrienden wisten niet wat ze hem moesten geven. "Hij is altijd zo moeilijk", zegt een van zijn vrienden, Abigail Iseli, tegen Omroep Brabant. Glenn – een fervent snoepliefhebber – zei dat hij graag een keertje in een snoepwinkel wilde slapen. "Eerst dacht ik: ja, doei, maar een week later mailde ik tóch met de Jamin in Roosendaal."

En zo kreeg Glenn het beste en meest unieke verjaardagscadeau ooit. "Dit was een kinderdroom: ik ben altijd al gefascineerd geweest door zo veel verschillende kleuren en smaken snoep."

Op de beelden lijkt hij zo blij als een kind. "Wij slapen in de Jamin!" roept hij op de laatste video van de Brabantse omroep. Op de achtergrond: het geluid van smakkende mensen. Ze eten een lolly. En dat was niet het laatste snoep dat is gegeten vannacht.
Filmpje