Ze was in Zuid-Korea gefokt om op te eten. Toen de pootjes van de puppy ontstoken raakte, gooide de slager haar bij het huisvuil. Daar werd ze meer dood dan levend aangetroffen. Ondanks alle ellende in haar prille bestaan, is hond Chi Chi haar vrolijke zelve gebleven.

In Zuid-Korea is hondenvlees nog steeds een delicatesse in bepaalde regio's. Net zoals vele andere viervoeters werd Chi Chi louter gefokt om geconsumeerd te worden, zo schrijft The Dodo.

Het hondje moest lang ondersteboven hangen met vastgebonden pootjes en werd volgepropt met eten, zodat ze snel zou aankomen en mals vlees zou voortbrengen. Haar pootjes raakten ontstoken doordat de touwen lelijke snijwonden veroorzaakten. De hond voldeed niet meer dus gooide de slager de labrador weg in een vuilniszak. Maar het verhaal van de puppy stopte daar gelukkig niet. Het begon pas.

Dierenvrienden van het 'Nabiya Irion Hope Project' troffen de hond per toeval net op tijd aan in de vuilniszak. Haar pootjes waren nog steeds vastgebonden. Ze gaven haar de naam Chi Chi.

Ondanks de wrede praktijken die de viervoeter moest doorstaan, had ze volgens haar vinders een sterke wil om te blijven leven. Het was dankzij die vechtlust dat de dierenvrienden in haar redding geloofden.

Ze brachten Chi Chi naar de dierenkliniek waar haar vier poten werden geamputeerd om haar leven te redden.

Haar redders hebben ondertussen niet stilgezeten en aangepaste prothesen laten maken voor hun pupil. Als Chi Chi voldoende gerevalideerd is, wacht haar begin maart een nieuw leven in de Verenigde Staten. Haar adoptiefamilie uit Phoenix nam al verschillende asielhonden liefdevol op in hun midden.
Foto