Eline zelf kreeg er niet veel van mee, alle commotie om het roze huis van haar ouders. Maar de baby, inmiddels een maandje jong, was wel de aanleiding van de 'topactie', zoals Matthieu Peterman, de kersverse vader des huizes, het noemt. De woning van hem en zijn vriendin Susan Rdel aan de Kloosterstraat in Oldenzaal werd vier weken geleden, direct na de geboorte van Eline, helemaal roze geschilderd.

Toen ze terugkwamen uit het ziekenhuis in Enschede was de hele voorgevel van hun huis roze geschilderd. ,,Er stond daarvoor al even een foto op Facebook, dus ik was gewaarschuwd. Ik was toen wel bang dat die vrienden van mij zelf de kwast in handen hadden genomen, maar gelukkig hadden ze er wel een schilder voor in de arm genomen", kan Peterman de humor er wel van in zien.

Dat gold niet voor een buurtbewoner die een klacht neerlegde bij de gemeente. En dus kreeg Peterman afgelopen vrijdag iemand van de welstandscommissie op bezoek. ,,Volgens de klagende mevrouw kwam de verkeersveiligheid in gevaar, ons huis was blijkbaar een attractie geworden. Iedereen trapte op de rem..."

De ambtenaar gaf Peterman wel respijt, hij kreeg twee weken de tijd om zijn woning weer de oorspronkelijke (witte) kleur te geven. Maar de Oldenzaler liet er geen gras over groeien, waardoor schilder Stefan Beuvink maandag voor de tweede keer binnen vier weken dezelfde gevel mocht schilderen.
Foto