Het Indiase leger heeft de kandidaten voor een schriftelijk rekruteringsexamen in de oostelijke staat Bihar opgedragen zich in ondergoed aan te dienen, om zo vals spelen te voorkomen. Dat meldt de krant The Indian Express.

Het dagblad publiceerde een foto van enkele tientallen mannen die met enkel een slipje aan en met gekruiste benen op de grond zitten, terwijl hun papieren voor hen of op hun billen liggen. Geüniformeerde lieden zagen toe op het hele gebeuren, waaraan meer dan duizend kandidaten deelnamen.

Volgens een door de krant geciteerde legerwoordvoerder is de radicale beslissing genomen om tijd te winnen bij het controleren van zoveel mensen. ,,We hadden geen andere keuze dan de wat vreemde instructies te gehoorzamen", zei één van de kandidaten later. Een woordvoerder van het leger in New Delhi weigerde persbureau AFP commentaar te geven op de informatie.

Een jaar geleden leidde in dezelfde deelstaat gigantisch bedrog door aspirant-politieagenten tot de arrestatie van zowat duizend mensen.
Foto