Veel erger kun je niet worden bedrogen: een man trouwde met een ander terwijl zijn vriendin lag te bevallen. De Britse Heather McGillion kan nog steeds niet geloven dat het echt is gebeurd.

De 24-jarige Heather en de Dominicaanse Adonis Rodriguez ontmoetten elkaar toen ze allebei als entertainer voor toeristen werkte in een hotel in de Dominicaanse Republiek. Ze waren al ruim een jaar bij elkaar en hadden grote plannen voor de toekomst. Toen Heather zwanger werd besloot ze tijdelijk naar Engeland terug te gaan voor de bevalling. Adonis kon geen visum krijgen dus bleef achter om de komst van de baby voor te bereiden, althans dat dacht Heather.

Ze kreeg de schrik van haar leven toen ze na de bevalling een bericht van een vriend op Facebook opende met een foto waarop te zien was hoe Adonis trouwde met een toerist. “Hij had zijn armen om een vrouw heen geslagen die een trouwjurk droeg. Het sloeg nergens op en hoe langer ik erover nadacht hoe absurder het werd. We waren maar een paar weken uit elkaar. Zo snel kon hij niet iemand anders vinden,” vertelt ze.

Dat bleek ook niet te hoeven. Toen de jonge moeder nog eens goed keek, zag ze dat de vrouw in zijn armen de Duitse Julia was. “Ze was een toerist met wie Adonis vrienden was geworden op Facebook. Ze stuurden berichten naar elkaar. Niets seksueels, maar toch voelde ik me ongemakkelijk. Adonis verzekerde me echter dat er niets aan de hand was.”

Toen Heather hem confronteerde met de foto gaf hij het onmiddellijk toe, maar hij zei dat hij het deed om een visum voor Europa te bemachtigen. Helaas bleek dat niet waar. Hij ontmoette de Duitse al lange tijd in het geheim en het tweetal had het huwelijk bewust gepland op het moment dat zij in Engeland was. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Adonis zei keer op keer dat hij voor altijd samen wilde blijven,” aldus de Britse.
Foto