De manager van een restaurant bij Houston (Texas) kreeg onlangs de verrassing van zijn leven toen een klant plots aanbood te betalen voor de reparatie van zijn auto. ,,Ik heb weer vertrouwen in de mensheid'', zei de verblufte manager vrijdag (lokale tijd) tegen ABC News.

De vreemdeling schoot te hulp toen de 31-jarige Keith Burkitt hem vertelde over de problemen met zijn auto. ,,Ik maakte grapjes en legde uit hoe ik mijn wiel helemaal naar rechts moest draaien om de auto recht te laten rijden'', vertelde de Texaan.

De klant hoorde het verhaal aan en verwees de manager door naar een garage. Over de rekening hoefde hij zich geen zorgen te maken. Toen Burkitt de volgende ochtend zijn auto wegbracht, bleek dat de mysterieuze klant hem de rekening van 2000 dollar (circa 1800 euro) al uit handen had genomen.

De manager kan het nog steeds nauwelijks geloven. ,,Je hoort wel eens over dit soort dingen, zoals een serveerster die een fooi krijgt van 1000 dollar. Maar je staat er nooit bij stil dat je de mensen die dit doen iedere dag tegenkomt.''