Meer dan 15 jaar was Jenny Thomas op zoek naar haar biologische moeder. Ze schakelde zelfs een tv-programma in om haar te vinden. Maar dat hoefde niet ver te zoeken: haar moeder was de vrouw met wie ze al jaren samenwerkte.

De vrouw doet haar verhaal in de Amerikaanse krant New York Post. Ze vertelt dat ze al op 4-jarige leeftijd wist dat ze geadopteerd was. Maar veel informatie over haar biologische moeder had de nu 40-jarige vrouw niet. Ze wist wel dat haar moeder uit Rochester, New York kwam. Dezelfde plaats waar zij zelf altijd had gewoond.

Jenny betrapte zichzelf er dan ook regelmatig op dat ze de gezichten van langslopende vrouwen bestudeerde, zich afvragend of die onbekende vrouw haar moeder zou kunnen zijn. Maar toen haar zoektocht ook op internet niets had opgeleverd, riep ze na ruim 15 jaar de hulp in van het tv-programma Long Lost Family, dat biologische familieleden bij elkaar wil brengen.

Toen bekend werd wie haar biologische moeder was, was Jenny geschokt. "Ik had al zo lang in zo veel gezichten gekeken, me afvragend of zij mijn moeder konden zijn. Of ze me aankeken omdat ze me herkenden? Maar bij haar had ik me dat nooit afgevraagd. Ik heb nooit een fysieke of emotionele band gevoeld."