Veel vrouwen krijgen, vooral op latere leeftijd, last van wat haargroei op vervelende plekken in het gezicht. Niet klagen, dames, want het kan veel erger.
Vivian Wheeler werd geboren met een intersekse-conditie, dus met zowel manlijke als vrouwelijke geslachtsdelen. Vroeger zou zij een hermafrodiet genoemd worden.
Kort na haar geboorte werden haar mannelijke organen verwijderd, maar haar lichaam bleef testosteron aanmaken in “manlijke hoeveelheden”.
Bovendien lijdt zij aan een extreme vorm van hypertrichose: het weerwolfsyndroom, waardoor zij last heeft van overmatige beharing.
Een van de gevolgen daarvan is dat zij een flinke baard heeft. Reeds vanaf haar 7e moest zij die steeds afscheren, maar na enkele mislukte huwelijken besloot zij haar baard te laten staan. In 2011 werd zij opgenomen in het Guinness Book of World Records als de vrouw met de langste baard: 25,5 centimeter.
Vivian werd gescheiden van haar zoon Richard Loreng, omdat zijn vader hem niet bij zijn bebaarde moeder wilde hebben. Moeder en zoon vonden elkaar terug toen Richard al volwassen was.
Haar baard was toen nog steeds langer dan die van haar zoon.
Filmpje