Voor al wie conventionele yoga een beetje te braafjes vindt, is er nu een heel ander soort yoga. 'Rage Yoga', of 'woedeyoga' druist in tegen zo ongeveer alles waar normale yoga voor staat: je wordt verwacht te roepen, tieren, vloeken én te zuipen. Volgens de bedenkster verlos je je op die manier van alle opgekropte woede en stress.
Lindsay Istace uit het Canadese Calgary is de uitvindster van woedeyoga en ze verzekert aan CBC News dat deze opmerkelijke variant van traditionele yoga behoorlijk therapeutisch werkt. Ze kwam op het idee toen ze door een zware periode ging nadat haar relatie op de klippen was gelopen. Ze begon te vloeken en te gillen tijdens haar reguliere yogasessies. Dat luchtte op. Het hielp haar af van haar veel woede en en passent rekende ze al schreeuwend op een yogamatje ook nog af met een drankverslaving.

,,Ik heb van nature een kleurrijke persoonlijkheid'', aldus Lindsay. ,,Ik voelde me nooit echt op mijn plaats tijdens yogalessen. Het is allemaal zo serieus en zo sereen. En dat is gewoon niet mijn ding. Ik wilde iets doen waar ik me gemakkelijk bij voelde. En ik wist dat ik niet alleen was.'' Ze maakte ruimte voor zichzelf om boos te zijn en al snel nam ze zichzelf niet meer zo serieus. ,,Woede veranderde al snel in genezende lachbuien.''

Omdat woedeyoga zo goed voor haar werkte, besloot Lindsay het te delen met anderen. Sinds januari dit jaar geeft ze op maandag en woensdag sessies in een café. Haar studenten betalen omgerekend 8 euro voor een les en de woedeyoga-deelnemers krijgen voor dat bedrag ook nog korting als ze een biertje bestellen bij een lokale pub.