Hij vroeg haar of ze wat geld kon missen, zij barstte in huilen uit. Nu zijn ze getrouwd. Het liefdesverhaal van de Britse Jack Richardson (37) en zijn Toni Osborne (47) lijkt wel een sprookje.

Jack Richardson bedelde in 2013 om geld in de Britse stad Bristol toen hij Toni Osborne aansprak. Ze begon op slag te huilen, omdat ze op dat moment geen rooie cent bezat. Ze kon zich zelfs geen elektriciteit veroorloven.

Jack besloot haar een van zijn bij elkaar gesprokkelde munten te geven zodat ze de kerstdagen niet in het donker hoefde door te brengen. Ze bleven contact houden en zij bood hem onderdak toen de ondergrondse garage waarin hij sliep afgesloten werd. Jack zegt tegen de BBC dat ze toen als een blok voor elkaar vielen.

Tegenwoordig heeft Jack een baantje als straatnieuwsverkoper. Breed hebben ze het nog steeds niet, daarom waren ze van plan om zonder poespas te trouwen. Maar mensen in hun omgeving stelden alles in het werk om ervoor te zorgen dat ze toch een droombruiloft kregen.

Kopers van het straatnieuws boden aan taarten te bakken, Toni kreeg geld voor een jurk, Jack kon een Armani-pak lenen en een dominee die Richardson nog kende uit de gaarkeuken bood aan om de dienst kosteloos te voltrekken. Ook kappers, fotografen en wijnhandelaren stelden zich belangeloos beschikbaar. "Ik wilde mijn geliefde de bruiloft geven die ze verdient, maar dat kon ik niet. Dankzij de goedheid van mensen is het nu wel gelukt", zegt hij.
Foto