Raymundo Corona is op het eerste gezicht een doodgewone man. De 66-jarige Mexicaanse boer beweert in 1984 te zijn bezocht door een alien die eerst in zijn dromen verscheen en later bij hem voor de deur stond. Dat meldt nieuwssite News.com.au.

Het buitenaardse wezen had volgens Corona een belangrijke boodschap. “Hij vertelde me dat ik een tempel in de vorm van een piramide moest bouwen,” zei hij.

“Hij zei verder dat hij uit het sterrenbeeld Orion kwam, van een wereld die Nefilin werd genoemd,” ging hij verder. “Die is 20 keer zo groot als de aarde en de bewoners lijken erg op mensen. Hij was lang, had honingkleurige ogen en wit haar dat tot de grond reikte. Hij liep op blote voeten en droeg een tuniek met een touw.”

De boer willigde het verzoek in en bouwde een 6,7 meter hoge Azteekse piramide in de woestijn, vlak bij Monclova, op 74 kilometer van de grens met de Verenigde Staten.

Voor Corona was het geen eenvoudig project. Hij heeft alleen de basisschool afgemaakt en moest tijdens de bouw verschillende ingewikkelde berekeningen maken. Hij zegt geen idee te hebben hoe hij er in is geslaagd het bouwwerk af te krijgen. De kennis moet in mijn ‘genetische systeem’ hebben gezeten, aldus de boer.

Tegenover de Mexicaanse krant La Vanguardia zei Corona dat de alien hem al waarschuwde dat hij waarschijnlijk belachelijk zou worden gemaakt. “Veel mensen zullen je uitlachen, zwartmaken of zeggen dat dit het werk is van een gek of een drugsverslaafde.”
Foto