Muizen over de vloer: bioscoopbezoekers worden er geregeld mee geconfronteerd. Dat het donker is, maakt het misschien iets minder erg. Maar als je het op een filmpje ziet, lopen de kriebels je evengoed over de rug.

Dat bewijst de opname van een verslaggeefster van Het Parool. Tijdens één enkele film, afgelopen woensdagavond, filmde ze een paar vierkante meter vloer tussen twee rijen stoelen in de Amsterdamse bioscoop Pathé de Munt (video: zie onder). En eh... je weet niet wat je ziet.

Pathé zegt tegen de krant dat het komt door de relatief warme winter en bouwwerkzaamheden in de omgeving. De bioscoop kijkt wat voor maatregelen er genomen kunnen worden.

Muizen in bioscopen zijn, door de popcorn en andere etenswaren die op de grond worden gemorst, een veelvoorkomend verschijnsel. Sommige mensen mijden om die reden de bioscoop liever. Anderen durven alleen nog een filmpje te pikken met hun voeten onder zich gevouwen op hun stoel. En dan zijn er natuurlijk nog bioscopen die, om het probleem in de hand te houden, geen popcorn verkopen.
Filmpje