Tim en Bethani Webb - beide jonge twintigers - wilden niet te lang wachten om een gezin te stichten. Maar daar besliste het lot anders over. Niet alleen was Bethani sneller zwanger dan gepland, het jonge stel verwacht bovendien vier kinderen in een keer.

Tim (23) en Bethani (22) wonen in Hythe in de Canadese provincie Alberta. In juni vorig jaar trouwden ze. Met kinderen wilde het koppel nog een jaartje wachten. Maar dat draaide anders uit: bij een bezoek aan de gynecoloog twee dagen voor kerstmis, bleek dat ze in verwachting zijn van een vierling.

"Ze vroeg of er meerlingen in de familie waren... Ik zei nee en was benieuwd waarom," vertelt Bethani. "Daarop draaide ze het scherm om en zei, 'daar is één baby, daar is baby twee, daar is nummer drie en daar is nummer vier".

Volgens hun vroedvrouw is de kans op de natuurlijke verwekking van een identieke vierling één op 67 miljoen. "Het was een goede zaak dat mijn man neerzat, want hij viel bijna flauw," zegt Webb. "Ik kon het niet geloven. Ik was zo in shock. Eerlijk, ik dacht dat de radioloog een grapje maakte. Ik kon het niet geloven."

Het koppel, dat op een tweekamerappartementje woont, beseft dat ze voor een grote uitdaging staan. Gelukkig hebben de inwoners van Hythe al een geldinzamelactie opgestart om de Webbs financieel een duwtje in de rug te geven. "Het is geweldig, want we zouden dit echt niet zelf kunnen doen," zegt ze. "Voor luiers alleen al... ze zeggen dat we 48 luiers per dag zullen gebruiken. We zullen een kleine assemblagelijn hebben."

Maar ondanks de loodzware taak die voor hen ligt, ziet Tim het niet zitten om zijn dochters te verversen, dat wordt volgens hem het werk van zijn vrouw. "Ik heb een zwakke maag, ik kan geen luiers verschonen," zo luidt zijn excuus.

Webb is nog maar 27 weken zwanger, maar werd al in het ziekenhuis opgenomen uit voorzorg. Na de bevalling zullen Tim en Bethani intrekken bij zijn moeder, zodat die een handje kan toesteken.

Over de namen zijn Bethani en Tim het alvast eens: Abigail, McKayla, Grace en Emily. Maar tot hun geboorte zijn ze nog even baby A, B, C of D.

"Ik denk dat mijn man ondertussen gewend is aan het idee dat er vier baby's zijn, maar nog niet aan het feit dat het vier identieke meisjes zijn," lacht de toekomstige moeder. Ze is van plan om de teennageltjes van haar vier dochters in een andere kleur te lakken om hen uit elkaar te kunnen houden.
Het zijn er vier, hè papa.