Ben jij een haaienliefhebber of heb je een angst te overwinnen? Accommodatiewebsite Airbnb verloot een overnachting in het haaienaquarium van Parijs. Drie winnaars slapen in een groot rond aquarium te midden van 35 rondzwemmende haaien.

Durf jij je ogen dicht te doen in het aquarium in The Paris Shark Aquarium? Op 11, 12 en 13 april zullen er iedere nacht twee gasten een onvergetelijke ervaring krijgen, als we de website van Airbnb mogen geloven. Het bassin bevat drie miljoen liter water en heeft compleet rondom glazen wanden. Het gehele verblijf zwemmen de haaien rond je restauranttafel en bed, maar eerst krijg je een warm welkom van haaienfanaat Fred Buyle. De freediver laat je kennismaken met de 'heersers' van de onderwaterwereld en geeft een behind the scenes-tour. Hij legt uit waarom haaien zo belangrijk zijn voor het ecologisch systeem en waarom ze onterecht worden miskent.

Net als elk ander verblijf heeft ook het aquarium huisregels: geen selfies in het donker, doe niet aan slaapwandelen of -zwemmen, kijk geen Jaws-film voor je komt logeren en houd je hoofd, armen Ún voeten altijd binnen de slaapkamer.

Ook gelden er wat nog wat (medische) vereisten: deelnemers moeten boven de 18 jaar zijn, mentaal fit en moeten de trap naar het bed kunnen beklimmen. Ook mag je wegens veiligheidsredenen samen niet meer dan 190 kilo wegen.
Foto