Een 19-jarige Indiër die een duif wilde redden, heeft zijn reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ook een 35-jarige man die hem te hulp schoot, kwam om het leven. Beide mannen verdronken in een rioolbuis, meldt The Times of India donderdag.
Het eerste slachtoffer was de duiven aan het voeren, toen hij door een gat in het riool zag dat in het vuile water een duif klem was komen te zitten. Hij wilde de vogel oppakken, maar viel vervolgens zelf in de buis, vertelt een ooggetuige. Een man die het zag gebeuren, sprong achter de jongen aan om hem te redden, maar geen van beiden bracht het er levend vanaf.

De mannen kwamen klem te zitten in het riool en raakten mogelijk bedwelmd door de giftige dampen die er hingen. Doordat ze klem zaten, verdronken ze.

,,Mijn zoon heeft zijn leven verloren om een vogel te redden'', zei de moeder van het jongste slachtoffer. ,,Hij dacht niet aan zijn moeder en zijn jongere broertjes en zusjes voordat hij erin sprong. De mensen die het riool open hebben gelaten zouden gevangen gezet moeten worden'', besloot ze.