In de Verenigde Staten heeft een schoolbus twee dagen rondgereden met explosieven aan boord. Agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hadden die daar geplaatst tijdens een oefening, maar zijn ze daarna vergeten er weer uit te halen. De CIA belooft een grondig onderzoek in te stellen naar de blunder.

De bommen werden maandag bij het motorblok van het voertuig geplaatst tijdens de oefening van de K9-eenheid, een hondenbrigade die is gespecialiseerd in het opsporen van explosieven. De betrokken agenten van het korps uit Loudoun County zijn hun waar na de oefening vergeten mee te nemen.

Woensdag werden de explosieven toevallig ontdekt tijdens een routineonderhoud. De bus was maandag en dinsdag nog gebruikt om schoolkinderen te vervoeren, maar die zouden nooit in gevaar zijn geweest, zo verzekert de politie. Het zou namelijk om ,,bijzonder stabiele" explosieven gaan.

De ouders van de betrokken kinderen zijn inmiddels allemaal persoonlijk op de hoogte gesteld. Het trainingsprogramma is voorlopig stopgezet.