Drie meisjes en een jongen variŽrend in leeftijd van 13 tot en met 15 jaar hebben zich zaterdagavond op een verjaardagsfeestje in Bergen op Zoom het ziekenhuis in gedronken. De vier zijn met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie waren de kinderen zeer dronken. Het feestje werd gehouden in een flat aan het Benedenbaantje.

De slachtoffers zijn twee meisjes van veertien uit Bergen op Zoom, een meisje van dertien uit Steenbergen en een jongen van vijftien uit Bergen op Zoom. Een woordvoerder van de politie kon zondagmiddag niet zeggen hoe het nu met de kinderen is en of zij nog in het ziekenhuis liggen.

Ook wist hij niet of er op het verjaardagsfeestje van een van de kinderen ook volwassenen aanwezig waren.

Wel is duidelijk dat er behalve de vier comazuipers nog negen kinderen in leeftijd variŽrend van dertien tot zestien jaar op het feestje waren. Ze zouden volgens de politie niet alleen gedronken hebben, maar mogelijk ook geblowd. Eťn meisje zou helemaal niet gedronken hebben, zo is volgens een woordvoerder van de politie uit blaastesten gebleken.

Onduidelijk wat er aan de hand was
Hulpverleners kwamen iets na halfelf af op een melding vanuit de flat dat tijdens een feestje in Bergen op Zoom enkele mensen onwel waren geworden. Het was niet meteen duidelijk wat er precies aan de hand was. Er was na de melding namelijk met niemand in de flat contact te krijgen.

Hulpdiensten rukten daarom massaal uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Toen agenten ter plekke kwamen, werden ze aangesproken door een vrouw die vertelde dat er een feestje gaande was en dat er verschillende kinderen dronken zouden zijn. Toen ze de flat binnengingen, bleek er inderdaad een feestje aan de gang te zijn.

Omdat de situatie in eerste instantie onduidelijk was, ging de brandweer, uitgerust met perslucht, als eerste het huis binnen. Dit om de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen uit te sluiten. Zo ging volgens de politie het gerucht dat er sprake zou zijn van koolmonoxidevergiftiging.

De brandweer droeg meteen twee kinderen naar buiten. Vervolgens ging ook de politie naar binnen en konden ook de andere twee dronken kinderen worden geholpen en met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De traumahelikopter werd niet meer ingezet.

De politie heeft hierop de ouders van de andere kinderen gebeld om hen op te komen halen. Behalve kinderen uit Bergen op Zoom gaat het om een jongen uit Ossendrecht en een meisje uit Steenbergen.

De politie onderzoekt de mogelijkheid om alle kinderen die hebben gedronken te verwijzen naar bureau HALT. De meeste ouders hebben hier volgens de politie begrip voor.