Een jager in de Amerikaanse staat Florida heeft een 360 kilo zware en 4,5 meter lange alligator doodschoten. Zo groot worden alligators niet vaak.

De professionele jager Lee Lightsey en zijn jachtgids ontdekten het dier zaterdag in een drinkplaats voor vee. Het kwam zes meter bij hen vandaan plotseling boven water.

"Hoewel dit dier een hele grote is, was ik niet verbaasd dat zoiets bestaat", zei Lightsey tegen de BBC. "Ik ben er de afgelopen twintig jaar veel tegengekomen die maar een klein stukje kleiner waren."

Meer was hij onder de indruk van de dierlijke resten die in het water lagen. "Het lijkt erop dat hij zich te goed deed aan het vee van de boerderij."

Lightsey is eigenaar van een bedrijf dat jachttrips op alligators, zwijnen en kalkoenen organiseert. Zijn klanten betalen 10.000 dollar (8780 euro) voor het doden van een alligator van meer dan 4 meter. Die komt hij maar een keer per jaar tegen.

Van de alligators tussen de 3 en 4 meter ziet hij er honderden per jaar. Om die dood te schieten betalen zijn klanten 4500 dollar (3955 euro).

Lightsey wil de alligator die hij zaterdag schoot, opzetten. Het vlees gaat naar een goed doel.
Foto