Sommige jobs komen enkel voor in specifieke landen omdat men alleen daar met bepaalde problemen te kampen heeft of bepaalde bizarre ideeën/oplossingen heeft. Een overzicht van 10 beroepen die je niet meteen in België zal terugvinden!

1. Nummerplaat verberger
In Teheran (Iran) zijn een aantal beperkingen van kracht op de hoeveelheid auto's die in de hoofdstad mogen rijden om luchtvervuiling en files te vermijden. Zo mogen auto's waarvan de nummerplaat eindigt op een even nummer de ene dag rijden, terwijl diegene met een oneven nummer de dag nadien de baan op mogen. De lokale bevolking heeft echter een manier gevonden om de controlerende verkeerscamera's te omzeilen. Zo kan je als chauffeur iemand betalen om achter je auto te lopen zodat je nummerplaat niet zichtbaar is en je ook op andere dagen kan rijden.

2. Blanke buitenlander
Sommige Chinese bedrijven huren een willekeurige 'blanke buitenlander' in, ongeacht zijn/haar opleiding of cv. Het doel? De illusie wekken dat het bedrijf een goede internationale reputatie heeft. Zo worden bijvoorbeeld opzettelijk buitenlandse blanke 'leraren' tijdelijk aangeworven, die niet moeten lesgeven, doch gewoon een beetje moeten rondhangen tijdens opendeurdagen op school. Chinese gezinnen krijgen zo de indruk dat dit een erg goede school is aangezien de school zich buitenlandse leraren kan veroorloven. Deze 'face jobs' om een hoger aanzien te verkrijgen, komen in China ontzettend vaak voor.

3. Rivieroversteker van schoolkinderen
Door overstromingen, hoge rivieren en het gebrek aan bruggen is het voor sommige kinderen in Vietnam een erg moeilijke opdracht om op school te geraken. De oplossing? Mannen worden ingeschakeld om de kinderen en hun spullen in een plastieken zak te steken om hen droog en veilig over te brengen naar de andere kant van de rivier. Uiteraard gebeurt het oversteken zo snel mogelijk uit veiligheid voor de kinderen.

4. Struisvogel babysitter
In Zuid-Afrika bestaan er speciale 'struisvogel babysitters' die ervoor moeten zorgen dat struisvogels niet met elkaar beginnen vechten. Een erg uitdagende job aangezien deze grote vogels erg 'gespierd' en agressief kunnen zijn.

5. Parkeermeter promogirl
Aan de Australische kust zorgen 'Meter Maids', vrouwen gekleed in een gouden bikini en Australische hoed, ervoor dat je geen parkeerboete krijgt. Ze steken steeds bij in de parkeermeter zodat je ticket nooit vervalt en promoten tegelijkertijd de regio en een aantal sponsors. Met hen op de foto gaan kost je vijf Australische dollar, waarmee zij de parkeermeters kunnen blijven aanvullen.

6. Metroduwer
Een metroduwer is, zoals het woord het eigenlijk zegt, een persoon die mensen in de metro of trein duwt tijdens de ochtend- en avondspits. In Japan zijn sommige lijnen immers zo druk dat men niet anders kan dan mensen in het metrostel te duwen.

7. Verkeerzebra's
In Bolivia helpen mannen en vrouwen in zebrapak voetgangers de baan over te steken. De 'verkeerzebra's' gaan onder meer voor auto's en bussen staan van zodra de verkeerslichten op rood springen, zodat automobilisten en andere bestuurders niet anders kunnen dan stoppen.

8. Busopvuller
Om mensen de indruk te geven dat er maar weinig plaatsen over zijn op de bus, worden in Kenia speciale 'busopvullers' ingehuurd om de plaatsen zichtbaar op te vullen. Op die manier worden klanten 'opgejaagd' om zo snel mogelijk een ticketje te kopen.

9. Fietsdelvers uit de grachten
Aangezien er jaarlijks zoveel fietsen in de Hollandse grachten en rivieren belanden, bestaan er speciale firma's die als opdracht hebben om de fietsen uit de kanalen te halen, om te vermijden dat de waterlopen vol komen te zitten.

10. Bloemenmeisje op concerten
Tijdens concerten of andere voorstellingen in Griekenland gaan er bloemenmeisjes in het publiek rond waarvan je bloemen kan kopen, die je na het concert als dankbaarheid op het podium kan gooien.

Bron: Dailygeekshow.com