Er is een gaslek, dus sla je ruiten in of het hele gebouw vliegt de lucht in. Dat was de telefonische boodschap die de manager van een Burger King-filiaal in de Amerikaanse staat Minnesota kreeg. De manager handelde snel: samen met zijn personeel evacueerde hij het restaurant en sloeg de ruiten in. Stuk voor stuk.

De man die belde zei dat hij van de brandweer was, en vertelde dat de ruiten moesten worden ingeslagen. Dan zou de druk van de gasexplosie het pand kunnen verlaten, zo zei de beller.

"Toen agenten aankwamen zagen ze dat de manager en het personeel van de Burger King de ramen kapot aan het slaan waren", zegt een politiewoordvoerder tegen de lokale krant Star Tribune. Later bleek de brandweer van niks te weten en er bleek er ook geen gaslek te zijn.

Een Burger King in de staat Oklahoma kreeg eerder een soortgelijk telefoontje. Daar zei de anonieme beller dat er hoge concentraties koolmonoxide in het gebouw waren. En ook daar sloegen werknemers de ruiten kapot.

In de staat Californië ging de manager van een filiaal van de fastfoodketen na een telefoontje over een vermeend gaslek zover dat hij niet alleen de ruiten eruit tikte, maar ook zijn auto tegen de pui ramde.

De politie probeert te achterhalen wie er achter de telefoontjes zit.
Filmpje