Bezoekers van een winkelcentrum in Nieuw-Zeeland keken vrijdag vreemd op toen ze ineens een sterke hasjlucht roken. Die was afkomstig van het nabijgelegen politiebureau, waar agenten een partij in beslag genomen drugs verbrandden. De agenten hebben inmiddels hun excuses aangeboden.
Op een video gemaakt door omwonende en talkshowhost Adam Green zijn grote rookwolken te zien boven het politiebureau van Turangi. ,,Dit gaat te ver!!!! De politie van Turangi verbrandt drugs en de parkeerplaats ernaast staat vol met auto's die midden in de rook staan!", schreef Adam bij de beelden op Instagram.

De politie bood direct excuses aan voor het voorval. Volgens korpschef Warwick Morehu waren de weersomstandigheden wat anders dan gedacht. ,,Ik bied namens mijn personeel excuses aan en we hebben al maatregelen genomen om onze werkwijze aan te passen. Het is zeker niet onze bedoeling om mensen in Turangi te schaden of bang te maken", aldus Morehu.

Op Facebook lachen de locals inmiddels kostelijk om het incident. Ashley Rowe verwachtte een flinke vreetkick in het stadje: ,,Op de voorpagina van de krant morgen: nieuwe wereld verkoopt recordhoeveelheid friet." Maria Borum voegde toe: ,,Ik kon het niet geloven toen ik met mijn driejarige zoon langs het politiebureau liep, dwars door de zware rook...Misschien sliep hij daarom wel zo goed afgelopen nacht."