Een agente uit Mexico is geschorst omdat ze haar uniform liet zakken en topless poseerde in haar patrouillewagen. Dat meldt Daily Mail. Ze plaatste het pikante plaatje vervolgens op Facebook. Pas daarna kreeg de vrouw spijt. 'Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden.'
Nidia Garcia zorgt normaal voor de veiligheid in Escobedo, maar nu wordt ze zelf zwaar onder vuur genomen. Met nederige excuses hoopt ze de schade nog enigszins te beperken.

,,Het was verkeerd van mij om mezelf zo in uniform te fotograferen tijdens diensturen. Ik besef dat dit ongepast is. Ik wil dan ook mijn oprechte excuses aanbieden aan zowel de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie als de inwoners van Escobedo. Mijn twee dochters, mijn echtgenoot, mijn ouders, broers et cetera. De hele familie heeft het zwaar te verduren als gevolg van mijn ondoordachte daad en daar voel ik me rot door."

De politie heeft de agente inmiddels duidelijk gemaakt dat haar gedrag onacceptabel is. ,,Ze werd onmiddellijk berispt. Een interne commissie zal nu over haar verdere lot oordelen", aldus een woordvoerder van de deelstaat Nuevo León.

De stad waar Garcia actief is, wordt geplaagd door zware criminaliteit. Zo werden alleen al drie mensen vermoord op de dag dat ze haar schorsing te horen kreeg.

De blootfoto verdeelt de Mexicaanse publieke opinie. ,,Ze doet er toch niemand kwaad mee?", vindt de ene. "Criminelen vangen? De politie houdt zich liever met onnozele dingen bezig", oordeelt de andere. Sommigen zien er wel de humor van in. ,,Lang zal ze niet zonder werk zitten. Ze zal wel snel een telefoontje krijgen van Playboy."
Foto