In Zwitserland nemen ze graag het zekere voor het onzekere. Meer dan een Belgische nummerplaat en een sticker van IJsland had de politie niet nodig om een auto aan te houden.
De Vlaamse Johan van Cutsem vertelt aan ROB-tv: “Deze sticker zit al 12 jaar op mijn auto, en nu heeft hij voor de eerste keer problemen veroorzaakt. Bleek dat onze wagen en wij als inzittenden gesignaleerd waren, en dat door een sticker van een land dat we intussen al 15 keer bezocht hebben.”
Dat er aan beide flanken van zijn auto nog een aantal verwijzingen naar IJsland te vinden zijn, mocht niet baten. “Men ging ervan uit dat een wagen met een Belgische nummerplaat en met een IS-sticker… Dat dat wel gevaarlijke terroristen moesten zijn.”
Johan begrijpt dat de agenten gewoon hun werk deden, maar is wel kritisch. “Gisteren las ik in Amerikaanse media dat een student van het vliegtuig was gehaald omdat hij Arabisch sprak. Als ik die twee dingen dan naast elkaar zet, dan denk ik dat we ons toch eens moeten bezinnen over hoe ver we kunnen gaan in de onzin. Want dit is echt onzin.”
Foto