Haar hele leven kon de 2-jarige Nicolly Pereira haar moeder niet zien of horen, maar dat veranderde dit weekend. Het meisje uit Mexico onderging een operatie in de VS. Daarna zag en hoorde ze haar moeder voor het eerst.

Nicolly zag helemaal niks, zelfs geen licht. In Mexico onderging ze al zeven operaties aan haar ogen, maar die hadden geen succes. Dit weekend werd ze behandeld in Miami in de Verenigde Staten. En deze keer slaagde de operatie wel.

Zo kon het meisje van twee haar moeder voor het eerst in de ogen kijken. Zowel moeder als dochter hield het niet droog. "Mijn dochter is nu vrij", zegt moeder Daiana Pereira tegen de Miami Herald. "Ze glundert meer dan ooit tevoren. Ze geeft mensen die niet in wonderen geloven ongelijk."

Nicolly had een oogaandoening sinds haar geboorte. Nadat operaties in Mexico keer op keer waren mislukt, deelde haar moeder het verhaal op Facebook. Daar ging het viral.

Uiteindelijk nam iemand in Miami contact op met een Amerikaanse stichting die kinderen helpt. Er werd 17.000 euro ingezameld om Nicolly te laten behandelen in de VS. Dat was overigens nog niet zo simpel: artsen waren ruim 3,5 uur bezig aan de ogen van het meisje. Maar ze hadden succes, want na de operatie zag Nicolly voor het eerst weer licht.

Moeder Daiana dacht dat haar dochter ook doof was, maar dat bleek niet het geval. In haar oor zat zoveel vocht dat ze niks kon horen. Artsen van het ziekenhuis in Miami doneerden een deel van hun tijd om dat op te lossen. Zo kon Nicolly ineens weer zien én horen.
Foto