Aan de poorten van het Koninklijk Instituut Woluwe in Brussel, een school van het buitengewoon secundair onderwijs, kampeerden ouders enkele dagen om er zeker van te zijn dat ze op donderdag 1 februari hun kind zullen kunnen inschrijven in het eerste jaar voor jongeren met autismespectrumstoornissen. In de klas zijn slechts 7 plaatsen. Er hebben zich al 17 kandidaten aangemeld.
De eerste ouders kwamen vorige week vrijdag aan. Overdag worden ze opgevangen in een lokaal in de school. "Ik weet dat sommigen overnachten in een mobilhome voor de school. Het is de huidige reglementering die ons verplicht de eerste die zich aanmeldt in te schrijven. We kunnen zelf geen selectie meer maken", zegt Anita Mertens van de schooldirectie.
Het Koninklijk Instituut Woluwe heette voorheen Koninklijk Instituut voor Blinden en Doven. De school concentreerde zich in het verleden op jongeren met een auditieve en visuele beperking, maar sinds een zestal jaar wordt ook een aparte opleiding aangeboden aan kinderen met autisme. In die klas is echter maar plaats voor 7 kinderen.