De Venezolaanse 'Latina Barbie' Aleira Avendaņo (27) onderging in negen jaar tijd vier borstvergrotingen, zes liposucties, drie neuscorrecties, ze kreeg een set nieuwe tanden en ze liet haar ribben verwijderen om een zandloperfiguur te krijgen. Zelf noemt ze haar obsessie een drug. Ze is van mening dat elke vrouw plastische chirurgie zou moeten krijgen om er beter uit te zien.
De allereerste operatie onderging Aleira op haar achttiende. Inmiddels is ze 25 ingrepen verder en volledig getransformeerd. ,,Iedereen staart met verbazing naar me. Dan voel je je echt sexy", aldus de in Mexico wonende dame, die in de Britse krant Daily Mail een boekje open doet over haar verslaving.

De Venezolaanse gaat voor steeds extremere ingrepen om de kick te krijgen waar ze zo naar verlangt. ,,Het is te vergelijken met een verslaving aan verdovende middelen. Na de eerste operatie denk je 'wow', maar na een tijdje en een paar implantaten verder heb je het gevoel alsof er niets is veranderd. Dus dan ga je voor steeds extremere varianten."

De wulpse dame begon met het dragen van een korset toen ze 22 was, 24 uur per dag. ,,Een zandloperfiguur is het meest sexy figuur dat een vrouw kan hebben. In het begin was het pijnlijk, nu ben ik eraan gewend."

Volgens de Britse krant is een borstvergroting in Venezuela een populair verjaardagscadeau van ouders aan hun tienerdochters. ,,Ik was zo lelijk op mijn zestiende", zegt Aleira. ,,Ik ben op dit moment op mijn mooist. Op mijn vijftigste zie ik er vast belachelijk uit, met zo'n slanke taille en grote borsten."

De in Mexico wonende Aleira heeft inmiddels een flinke fanschare van 80.000 volgers op Instagram. Ondanks haar bekendheid betaalt ze een prijs voor haar uitspattingen: door haar extreme levensstijl is ze onvruchtbaar geworden en de injecties in haar billen zullen uiteindelijk haar zenuwstelsel aanvallen. Artsen raden iedereen af zijn of haar lichaam op deze manier te veranderen. ,,Zoveel chirurgie in korte tijd kan geen goed idee zijn", aldus arts Lilia Hernandez.

Ondanks de kritische noten geniet Aleira van de aandacht. ,,Ik heb een sterk karakter, het kan me niet schelen wat mensen denken. Zolang ik maar blij met mezelf ben. Alleen vrouwen die het zich niet kunnen veroorloven bekritiseren mij. Ik raad elke vrouw plastische chirurgie aan, het geeft zelfvertrouwen en het ziet er goed uit."

Haar vriendje Julian Quintero, een Mexicaanse jurist, noemt haar een 'fijne Europese sportwagen'. Het voormalig Playboy-model wil graag een popster worden.
Foto