Een Keniaan riskeerde vrijdag zijn leven nadat hij zich had vastgeklampd aan een opstijgende helikopter. Die nam de man mee de lucht in voor een vlucht van twee kilometer.

Een grote groep mensen had zich vrijdag verzameld op een plein in de Keniaanse regio Bungoma, waar een helikopter het lichaam van de omstreden zakenman Jacob Juma oppikte om het over te brengen naar een begraafplaats. De zakenman kwam eerder deze maand door verdachte omstandigheden om het leven.

De 41-jarige Saleh Wanjala klampte zich vast aan de helikopter toen het toestel opsteeg, weer probeerde te landen en uiteindelijk wegvloog. In een interview met Nairobi News beweerde de man dat een van zijn benen kwam vast te zitten aan het landingsgestel van de helikopter terwijl hij probeerde het lichaam van Juma van dichtbij te bekijken. Uiteindelijk had hij naar eigen zeggen geen andere keuze dan zich aan het toestel vast te klampen.

De piloot kreeg uiteindelijk in de gaten dat er iets niet klopte toen het publiek vanaf de grond gebaarde. Een ambulance volgde de helikopter de twee kilometer lang.

De piloot kon Wanjala uiteindelijk afzetten, maar tijdens de landing liep de man wel verwondingen op aan zijn heup, elleboog en wenkbrauw. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Filmpje