De vermiste Amerikaanse wandelaarster Geraldine Largay (66) werd twee jaar na haar verdwijning in oktober 2015 dood gevonden in de Amerikaanse staat Maines. Uit onderzoek blijkt nu dat ze een dagboek heeft bijgehouden en een emotionele brief heeft achtergelaten voor degene die haar zou vinden.
Ze had een briefje uit haar dagboek gescheurd, beschreven en bij haar lichaam gelegd. ,,Als je mijn lichaam vindt, bel dan alsjeblieft mijn man George en mijn dochter Kerry. Ze zouden graag willen weten dat mijn lichaam is gevonden, hoeveel jaar dat ook mag duren."

Op 18 augustus 2013 heeft ze voor het laatst iets in haar dagboek geschreven. Naast haar dagboek, de hartverscheurende brief en haar mobiele telefoon, is er tandpasta, babypoeder, een EHBO-kit, een touw, een potlood en een pen en een kaart van het gebied gevonden. De batterij op haar mobiele telefoon was leeg, maar de onderzoekers waren in staat om de gegevens op te halen.

26 dagen heeft Largay in haar eentje door de wildernis gezworven rond de Appalachian Trail die loopt van de Amerikaanse staat Georgia naar Mount Katahdin in de staat Maine. Volgens haar man stond de wandelroute al een tijdje op haar bucket list.

Largay startte de route met een mede-wandelaar, die onverhoopt de reis moest afbreken vanwege familieomstandigheden. Largay liep in haar eentje verder en verliet het wandelpad op 22 juli 2013. Ze kon de juiste route niet meer terugvinden en probeerde haar man te sms-en voor hulp. Deze berichten kwamen nooit aan doordat ze geen bereik had.

Haar man meldde haar verdwijning op 24 juli 2013. Er werd een grote zoekactie opgezet, maar Largay werd pas twee jaar later gevonden. Waarschijnlijk is ze gestorven door verhongering.