We raken allemaal wel eens iets kwijt op vakantie: sleutels, zonnebril, paspoort. Maar je caravan? Het overkwam Annie Oostendorp (78 ) op de terugweg van haar vakantie in Elburg. Ze verloor haar caravan tijdens een autorit van camping Old Putten richting haar huis in Hoorn.
Na haar vakantie op camping Old Putten reed Annie Oostendorp woensdag weer naar huis, toen ze ter hoogte van Lelystad merkte dat ze iets miste: haar caravan. ,,Ik hoorde een geluid en dacht toen: hier is iets mis. Maar het was behoorlijk lastig om mijn auto aan de kant te zetten op zo'n drukke weg."

Oostendorp had geen idee waar haar caravan is losgeschoten. ,,Ik ben daar niet bekend en reed met mijn TomTom", vertelt ze. Ze besloot besloot daarom weer terug te rijden naar de camping.

,,Ik zag ineens een grijs autootje de camping oprijden, waar mevrouw Oostendorp met een oververhit hoofd uitstapte. Ze was duidelijk ergens van onder de indruk", vertelt campingbeheerder Henk Gejas. ,,Toen ze vertelde dat ze haar caravan kwijt was wilde ik eigenlijk in schaterlachen uitbarsten", zegt hij, ,,maar dat doe je dan ook weer niet."

Oostendorp vertelt dat de caravan aan haar auto was gekoppeld door haar buurman op de camping. Daar ging het waarschijnlijk mis. ,,Maar dat had ik natuurlijk zelf moeten controleren. Dat overkomt me niet nog een keer!"

Campingbeheerder Gejas schoot de vrouw gelijk te hulp. Omdat ze niet wist waar ze haar caravan was kwijtgeraakt stelde hij voor dezelfde route nog een keer te rijden. De twee rijden samen naar Lelystad, maar zien onderweg geen caravan langs de weg. Ondertussen meldden ze de zoekgeraakte caravan bij Rijkswaterstaat en de politie. Ook daar had niemand de caravan nog gezien.

Pas als ze weer bijna Elburg zijn ontdekken ze de caravan. Bij de brug over het Veluwemeer stond de caravan net voor de stoplichten richting Walibi onderaan het talud. ,,Daar is hij waarschijnlijk losgeraakt en de weg over gehobbeld", vertelt Gejas.

Volgens de campingbeheerder is het een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd. ,,Het is namelijk een heel druk kruispunt". Oostendorp is vooral erg opgelucht. ,,Er heeft echt een engeltje op mijn schouder gezeten. Het had zó fout af kunnen lopen."

De caravan ondervond nauwelijks schade van zijn solo-tour. ,,Alleen het disselwiel was ingedeukt, maar voor de rest had ie geen schrammetje", aldus Gejas.

Nadat de caravan weer stevig aan de auto was bevestigd, reden Gejas en mevrouw Oostendorp eerst weer terug naar de camping. ,,Ik heb gelijk mijn vrouw gebeld en gezegd: zet maar een grote pot koffie. Want die kon mevrouw Oostendorp wel gebruiken!", lacht Gejas.

Daarna bracht Gejas de caravan langs de dealer om de dissel te laten maken. Toen die weer in orde bleek kon mevrouw Oostendorp weer op weg naar Hoorn. ,,Pas om half 9 kwam ik daar aan", vertelt Oostendorp. ,,En toen was ik met geen mogelijkheid meer van mijn gat te krijgen, het was met het dagje wel!"