In het Britse Workington is een man aan de dood ontsnapt toen hij werd opgeschept door een vuilniswagen. Hij zou op de bodem van een grote vuilniscontainer met karton hebben gelegen en werd pas ontdekt toen hij al in de laadbak van de vuilniswagen lag.
De opgeschepte man lag op de hydraulische plaat die het vuilnis naar de achterkant van het gevaarte duwt. ,,Hij werd letterlijk opgeschept en naar de achterkant geduwd. Een vuilnisman hoorde geklop en besefte dat er iemand in zat, waarna hij ons erbij haalde", zegt Simon Rodger van de brandweer, die werd opgeroepen om te helpen met de bevrijding.

De slaper kwam ervan af met de schrik en mag volgens een woordvoerder van de plaatselijke autoriteiten van geluk spreken dat hij niet verwond of gedood werd. ,,Er zit een heel groot metalen snijtoestel in dat omlaag komt om het afval samen te drukken'', zegt Charles Holmes van de Allerdale Borough Council. ,,Als je daarin raakt heb je geen schijn van kans om te overleven.''

Een onderzoek moet duidelijk maken wat precies de oorzaak van het bizarre voorval is. De man zou in de container zijn gekropen na een avondje stappen.