Een tragisch voorbeeld van wat een gokverslaving voor gevolgen kan hebben: in de Indiase stad Kanpur heeft een man zijn vrouw verloren bij een weddenschap op de uitslag van een cricketwedstrijd.

De zaak kwam aan het licht toen de 'winnaars' van de weddenschap hun 'prijs' begonnen lastig te vallen. Zij schakelde daarop de politie in, die een onderzoek zijn gestart. De goklustige echtgenoot was eerst al z'n geld kwijtgeraakt toen hij uit wanhoop zijn vrouw inzette bij een weddenschap, die hij vervolgens ook verloor.

De mannen die meenden recht op haar te hebben, zochten haar thuis op en vielen haar telefonisch lastig. Daarop diende zij een aanklacht in tegen haar man, schrijft The Times of India. "De zaak is echt shockerend", zegt een politiewoordvoerder die belooft dat er actie wordt ondernomen tegen de beklaagden.

Volgens de Indiase krant is het stel vijf jaar geleden getrouwd. Al vanaf het begin liep het niet zo lekker, de vrouw beschuldigt haar man ook van huiselijk geweld. "Al op de eerste dag van hun huwelijk vroeg hij haar om al haar juwelen en andere waardevolle spullen in te leveren en later kwam zij achter zijn drank- en gokprobleem", vertelt een andere politieagent. Volgens hem was de man ook van plan om het huis te verkopen.