Je bal op de fairway houden is voor veel amateurgolfers vaak al een uitdaging, laat staan dat er ook nog eens een gigantische alligator over de golfbaan heen sjokt. De Amerikaanse golfer Charles Helms spotte het enorme beest tijdens een rondje op een baan in Palmetto, Florida.
Helms was samen met een vriend een balletje aan het slaan, toen hij het reptiel in de gaten kreeg. Met een geschatte lengte van zeker 4,5 meter was het dier dan ook niet te missen op het kortgemaaide gras.

,,Ik was verbijsterd en stil", vertelt de Amerikaan achteraf aan ABC Action News. Met zijn telefoon filmde hij hoe de 'Goliath Gator', zoals ABC het dier noemt, ogenschijnlijk stoÔcijns over de green wandelt.

,,Ik was stomverbaasd en dacht zelfs even dat we in de maling genomen werden", reageerde de golfer achteraf. ,,Nadat de alligator wat gerust had, zagen we hoe hij zich richting het grote meer bewoog."

Voor de plaatselijke golfspelers is de alligator een vrij alledaagse attractie. ,,Veel mensen hebben gehoord dat hij hier rondhangt en dus komen ze zelf een kijkje nemen", aldus werkneemster Wendy Schofield. ,,Hij valt niemand lastig en gelukkig valt ook niemand hem lastig."

Als de schatting van zijn lengte enigszins klopt, zou de alligator wel eens de geschiedenisboeken kunnen halen.

Het grootste exemplaar dat tot nu toe in Florida gespot werd, was 4,3 meter lang en woog 354 kilogram. ,,Hij lijkt zo weggelopen uit Jurassic Park", klinkt het dan ook in de reacties op de 'golfalligator'. En: ,,Hij wandelt rond alsof de baan van hem is, wat een baas!"
Filmpje