Een moeder heeft haar 5-jarige zoontje in de staat Colorado letterlijk uit de klauwen van een poema gered. Het jongetje ligt met verwondingen aan het gezicht, het hoofd en de nek in een ziekenhuis in Denver.

Hij maakt het naar omstandigheden goed. Vrijdagavond speelde het kind in de voortuin in een plaatsje ten noorden van de stad Aspen met een broer toen hij werd aangevallen.

De moeder kwam onmiddellijk op het gegil af en sleepte het kind bij de poema vandaan. Zij zelf liep nauwelijks letsel op. Volgens de plaatselijke politie zijn er later die avond na een zoektocht twee in de omgeving gezien en afgeschoten. Het is nog niet duidelijk of 'dé dader' onder deze twee dieren was.

Het komt steeds vaker voor dat de doorgaans mensenschuwe 'mountain lion' opduikt in bewoonde gebieden. In Colorado leven zo'n 4.500 poema's in het wild, maar tot een confrontatie met de mens komt het bijna nooit.

In juli 2015 werd een man door een jonge poema aangevallen toen hij bij een afgelegen rivier stond te vissen. Sinds 1990 hebben poema's in Colorado drie mensen gedood en achttien mensen verwond.