In Londen zijn dinsdag honderden hommels met rugnummers uitgezet. De initiatiefnemers van het project hopen mensen op deze manier meer te betrekken bij het voortbestaan van de bedreigde insecten en hen te stimuleren om hommelvriendelijke bloemen te planten.

De hommels krijgen elk een soort tag met een eigen nummertje op hun rug. Volgens projectleider Lars Chittka van het London Pollinator Project zorgt deze tag ervoor dat de hommels door iedereen makkelijk te traceren en te herkennen zijn. ,,Door de tag kun je zien of een bepaalde hommel terugkeert naar je balkon, of welke bloemen ze daar het lekkerst vinden.''
Het Londen Pollinator Project hoopt dat iedereen zich met het uitzetten van de traceerbare hommels meer bewust wordt van het belang van het insect in de voedselindustrie. ,,Wanneer je dieren individualiseert ontwikkel je een connectie met ze. Zo kun je beter begrijpen waarom het belangrijk is om te helpen bij het voortbestaan van bedreigde diersoorten zoals de hommel'', aldus Chittka.
Foto