Een vijftienjarige jongen is er ernstig aan toe nadat hij werd aangevallen door een hyena in het Krugerpark in Zuid-Afrika. De tiener werd 's nachts in zijn tent door het dier gegrepen.

De jongen lag 's nachts alleen te slapen in een compartiment van de familietent. ,,Het dier viel hem aan in het gezicht. Hij schreeuwde en zijn ouders werden wakker. Gelukkig was er een verpleegster en een van onze gidsen'', vertelt William Mabasa, woordvoerder van South African National Parks.

Volgens Netwerk24, een lokale nieuwssite, zette de hyena zijn tanden in het gezicht van de jongen, braken zijn botten en sleurde hem uit zijn tent. De tiener werd eerst behandeld in een lokaal hospitaal, nadien werd hij overgevlogen naar Johannesburg voor medische plastische en reconstructieve chirurgie. Volgens lokale media is de toestand van de jongen ernstig.

De hyena, die wist te ontsnappen, is er vermoedelijk in geslaagd om het kamp binnen te komen via een gat in de omheining. Volgens Mabasa was het dier waarschijnlijk op zoek naar voedsel. ,,Mensen moeten er ten allen tijde van op de hoogte zijn, dat er overal wilde dieren zijn en ze moeten ervoor zorgen dat hun tenten goed gesloten zijn'', voegde hij eraan toe.

In juli vorig jaar overleefde een safarigids een aanval door een luipaard, terwijl hij met toeristen in het Krugerpark wilde dieren bekeek. Een maand eerder werd een 22 jaar oude Amerikaanse toerist doodgebeten door een leeuw die in een park net buiten Johannesburg door een open autoraam was gesprongen.