De inwoners van Kidlington, een klein dorpje in Oxfordshire, raken er niet over uitgesproken. Wekelijks komen er busladingen toeristen uit Azië het onooglijke dorpje bezoeken, maar waarom die precies naar Kidlington afzakken, is een groot raadsel.

De eerste toeristen streken drie weken geleden ineens neer en sindsdien is er geen houden meer aan, zo meldt de BBC. Ze poseren in de tuinen en bij geparkeerde auto's van inwoners, nemen foto's van huizen, poseren voor selfies en willen op de foto met de buurtbewoners.

Waarom het dorpje plots een populaire toeristische bestemming is onder de Aziaten, is een groot raadsel voor de inwoners. In het dorpje staan een oude, dertiende-eeuwse kerk en huisjes met rieten daken, maar de toeristen verkiezen foto's van zichzelf naast moderne woningen.

Op de Facebookpagina 'Spotted: Kidlington' spuien de bewoners ondertussen hun theorieën over het fenomeen. Een man suggereert dat vroegere opnames van een aflevering van Inspector Morse in de straten van Kidlington mogelijk aan de basis liggen van de populariteit van het dorpje. Ook Virgin-miljardair Sir Richard Branson en een deelneemster van de realityserie 'Love Island' zouden banden hebben met de gemeente.

Tot nu toe zijn de inwoners er echter nog niet in geslaagd om een toerist te vinden die Engels spreekt en hen kan uitleggen waarom het dorpje voor hen zo bijzonder is.

Wat de verklaring ook is voor de toevloed aan toeristen in Kidlington: de bewoners vinden het allemaal best vermakelijk.
Foto