"Ik zou graag gratis met een vriend in je restaurant willen eten en dan krijg je van mij een review op Instagram." Door deze vraag gingen de haren van een restauranthouder overeind staan en hij reageerde daarom ook 'alleraardigst'. Het zorgde voor een relletje op Instagram.

De restauranthouder, Tim Philips, plaatste zijn reactie en die van de foodblogger op Instagram. Zijn antwoord: "Met alle respect. Ik denk dat jij net zoveel recht hebt om een review te maken van mijn restaurant, als ik van jouw menstruatiecyclus."

De boosheid van Philips komt vooral voort uit het gevoel dat foodbloggers zijn business kapot maken. Zijn Instagram-post zorgt voor zowel positieve als negatieve reacties. "Jij bent vandaag de baas van internet", schrijft iemand. Maar anderen reageren vooral boos: "Dit is seksistisch!", "Je maakt haar carrière kapot door dit zo op internet te zetten!" en "Juist, ik heb zojuist een restaurant gevonden waar ik nooit heen zal gaan."

Iemand vraagt zich ook af hoe vaak de dame in kwestie al gratis heeft gegeten. Een andere foodblogger kan de reactie van Philips deels begrijpen. "Vragen om een gratis maaltijd kan niet, maar de manier waarop jij nu reageert, is 'not cool'."
Foodblogger heeft account verwijderd

Of de reactie van de restauranthouder nu wel of niet kan, de foodblogger heeft inmiddels haar account van Instagram gehaald. Ze zou zijn gepest na de Instagram-post van Philips. "Het spijt mij dat ze wordt lastig gevallen, maar ze wordt niet lastig gevallen door mij", schrijft hij later.

"Ik heb niet met haar gesproken, los van de berichten die nu online staan", vervolgt hij. "Ik ben verder best een aardig persoon. Sorry als het verkeerd valt, maar dit soort zaken gebeurt te veel. Ik ben het zat. Nogmaals, mensen als zij maken onze branche kapot."