Een politieagent die na een auto-ongeluk in Landsmeer vanuit zijn gehavende auto een omstander om hulp vroeg, heeft een keihard 'nee' te horen gekregen. ,,Ik ben geen politievriend'', verklaarde de man.

Onderweg naar een melding van een bedreiging met een vuurwapen reed de agent met zijn politieauto tegen een boom en belandde in een sloot. Volgens RTV NH raakte de agent hierbij lichtgewond.

Omdat het hem niet lukte om zelf uit het verongelukte voertuig te klimmen, vroeg hij om hulp bij de omstander die verderop stond toe te kijken. De omstander weigerde: ,,Nee, ik ben geen politievriend.''

Ook toen collega's van de agent waren aangekomen, bleef de man met zijn armen over elkaar toekijken. Hij ging zelfs met de agenten in discussie, blijkt uit het verslag van de agenten op Facebook.

De verdachte die met een wapen dreigde, en waar de agent naar op weg was, is aangehouden. ,,We hoeven daarvoor geen bedankje'', schrijven de agenten op Facebook. ,,Maar dit is dan weer de geheel andere kant van de medaille.''