Hun nekharen zullen even overeind zijn gaan staan, toen de drie biologen in Colombia eens beter keken naar deze nieuwe bloem die ze zojuist hadden ontdekt. Het plantje lijkt wel rechtstreeks uit de hel te komen.

Natuurlijk, verhalen van mensen die Jezus menen te zien in hun aardappel of Maria zien verschijnen in een vlek op de muur zijn er voldoende. Maar hier gaat het daadwerkelijk om een wetenschappelijke ontdekking van een groep Poolse en Colombiaanse wetenschappers.

Het bloemetje, ontdekt in 2015, is sinds deze week officieel omschreven en geregistreerd. Onderscheidend voor deze specifieke bloem is niets minder dan een zuiltje in de vorm van een duivelshoofd. En dat is een akelig treffende omschrijving:

Het gaat om een soort orchidee, een plantenfamilie waarvan de soorten wel vaker exotische vormen aannemen, en heeft de toepasselijke naam T. Diabolicus.

De toekomst ziet er trouwens niet best uit voor deze duivelsorchidee. Het onderzoeksteam vond slechts dertig exemplaren. En dat was vlak op een plek waarbij momenteel aan de weg wordt gewerkt.
Foto