De steilste straat ter wereld is een toeristische attractie geworden dankzij Instagram. In het kleine plaatsje Dunedin in Nieuw-Zeeland maken honderden mensen foto's van de weg, die een stijgingspercentage van 35 procent heeft.

Het lijkt een optische illusie, maar de huizen aan de 350 meter lange Baldwin Street staan toch echt recht. De straat heeft een hellingsgraad van 19 en staat in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld. Voor elke 2,86 meter horizontaal afgelegd gaat de straat 1 meter omhoog.

Sinds een paar dagen delen mensen massaal foto's van zichzelf op de steile weg via Instagram. Met als gevolg dat nog meer bezoekers een kiekje van zichzelf nemen.

Voordat de straat uit de negentiende eeuw populair werd op Instagram kreeg deze al veel aandacht bij lokale media. Sinds 1990 wordt 'Baldwin Street Gutbuster' gehouden, waarbij 1.000 deelnemers naar de top rennen en weer terug. Tijdens de jaarlijkse Cadbury Jaffa Race worden rode chocoladeballen naar beneden gegooid die een snelheid kunnen halen van 100 kilometer per uur.

Ook kwam de straat negatief in het nieuws toen in 2001 een 19-jarige dame overleed na een ongeluk met een vuilniscontainer waarin zij naar beneden reed.
Foto