Onderzoekers hebben 72 kilometer ten westen van de Mexicaanse kust in de Golf van CaliforniŰ een mysterieuze structuur op de zeebodem aangetroffen. Volgens fanatieke UFO-spotters, die lucht kregen van de vondst, zou het kunnen gaan om een nooit eerder ontdekte basis of stad van een buitenaardse beschaving. Ze dringen aan op een nadere inspectie van de in hun ogen hoogst merkwaardige lijnen.

De onderzoekers vonden de structuur - 15 kilometer lang en circa 4 kilometer breed - met behulp met satellietbeelden die worden gebruikt in Google Earth. Op de site ufosightingsdaily - een verzameling van actuele, vooralsnog onverklaarbare waarnemingen - reageren mensen vol verbazing op de vondst die wordt getypeerd als een 'gigantische alienvliegbasis of -nederzetting'. ,,Dit is helemaal geen rare ontdekking, want juist in het luchtruim boven Mexico worden regelmatig vreemde vliegende objecten gesignaleerd'', weet iemand. Weer een ander adviseert het gebied zo snel mogelijk gedetailleerd te laten onderzoeken met drones.

Ene Sandra Elena Andrade is na de vondst bij Mexico direct gaan onderzoeken of de lijnen die onderdeel zijn van de onderwaterstructuur kunnen worden doorgetrokken naar andere vreemde dingen die zijn aangetroffen in wereldzeeŰn. Resultaat heeft dat nog niet opgeleverd. Ze ontdekte eerder 'piramides' op de zeebodem bij New York. De hoeken daarvan zouden wijzen naar piramides in Egypte en Mexico. Op voorhand noemt ze de Mexicaanse 'basis' met start- en landingsbanen 'een meer dan opzienbarende ontdekking'.

Een criticaster probeert op dezelfde site de UFO-fanatiekelingen uit hun droom te helpen. De lijnen zouden niks anders zijn dan restanten van een prehistorische nederzetting die door het stijging van de zeespiegel onder water is komen te liggen.

De 'alienbasis' is te vinden op de volgende co÷rdinaten: 26░38'29.03"N 110░27'0.85"W.