India wordt geteisterd door zware overstromingen. Minstens 52 doden zijn al gevallen en honderdduizenden mensen zitten nu zonder huis. Ondanks al die ellende kwamen dorpsbewoners massaal bijeen om zes babyneushoorns te redden.

Alleen al in de deelstaat Assam moesten 1,2 miljoen mensen tijdelijk geëvacueerd worden vanwege de enorme regenval. Veel mensen zijn dan druk in de weer om zichzelf in veiligheid te brengen en hun bezittingen.

Toch weerhield dat Indiase dorpelingen niet om zich te bekommeren over een groepje babyneushoorns die dreigden te verdrinken. "Het hele dorp kwam bij elkaar en zetten hun eigen penarie opzij om de dieren te redden", vertelt een beheerder van natuurpark Kaziranga aan de Telegraph.

Uiteindelijk gingen twaalf boswachters en dorpelingen op reddingstocht om de neushoorns uit het water te vissen. De dieren waren weggedreven van hun moeder, die waarschijnlijk het droge land wél heeft bereikt.

Er zijn wel nog steeds zorgen over de gezondheid van de neushoorns. "Een paar van hen zijn in kritieke toestand omdat ze op het punt stonden te verdrinken", vertelt een boswachter aan Indian Express. Ook de dieren die niet voor hun leven vechten, hebben een flinke klap opgelopen. "Ze zijn ernstig getraumatiseerd maar we hebben goede hoop dat het met alle zes nog goed komt."

Voor de neushoorntjes wordt goed gezorgd. Ze worden voorlopig opgevangen door het natuurpark en pas weer vrijgelaten als de overstroming voorbij is.
Foto