Het raadhuis van het Brabantse Oisterwijk is sinds zaterdag gehuld in een rood-witgeblokt motief, de kleuren van de Brabantse vlag. Vrijwilligers hebben het gebouw in vijf dagen van beneden tot boven helemaal ingepakt.

De kunstenaars willen met de actie duidelijk maken dat het goed leven is in Brabant, ook met de komst van nieuwe Nederlanders. "Wij zijn ervan overtuigd dat we het ook in de toekomst samen moeten doen in onze provincie", zegt initiatiefnemer Spapens tegen Omroep Brabant. Vluchtelingen van het asielzoekerscentrum mochten meehelpen met het inpakken.

Veel mensen vinden het er prachtig uitzien. "Dit is goed voor de promotie van het dorp", zegt een voorbijganger. "Ik ben een echte Oisterwijkse, ik ben er trots op." Een ander noemt het regelrechte geldverspilling.

Spapens vindt de discussie geen probleem. Hij stelt dat kunst pas geslaagd is als er over gesproken wordt. Hij heeft zich laten inspireren door de Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo, die beroemd werd door onder meer het Rijksdaggebouw in Berlijn in te pakken.

Het Oisterwijkse raadhuis blijft ingepakt tot en met 14 augustus.
Filmpje