Een man in Kenia wordt ervan beschuldigd de handen van zijn vrouw afgehakt te hebben met een machete. Volgens de vrouw deed hij dat omdat hij haar de schuld gaf van hun kinderloze huwelijk.

De 27-jarige Jackline Mwende was bij haar ouders toen ze werd aangevallen door haar man. De twee waren al zeven jaar samen, maar de afgelopen drie maanden woonde de man, Stephen Ngila, ergens anders. Hij kon het niet verkroppen dat ze samen geen kinderen konden krijgen.

Volgens artsen lag dat aan hem, niet aan Jackline, en kon hij voor zijn vruchtbaarheidsproblemen behandeld worden. Stephen kwam echter niet naar zijn afspraken met artsen.

Toen hij twee weken geleden aankwam bij het huis van Jackline, zei hij tegen haar dat 'vandaag haar laatste dag was'. Hij hakte vervolgens haar handen af en verwondde haar ernstig aan haar hoofd.

De man is de dag na het incident gearresteerd. Een Keniaanse groep die opkomt voor vrouwenrechten, Equality Now, zegt dat de man beschuldigd wordt van poging tot moord, maar dat nieuws is nog niet bevestigd.