Een Argentijnse zwerfhond blijkt een wel heel gedreven doorzetter te zijn. De Duitse air-hostess Olivia Sievers zag de hond begin dit jaar voor het eerst in de buurt van het Hilton-hotel in Buenos Aires, maar ze had geen idee dat hij haar zou uitkiezen als zijn baasje en alles zou doen om dat voor elkaar te krijgen.

Sievers gaf de hond wat te eten toen ze hem voor het eerst zag en speelde even met de viervoeter. Ze noemde hem Rubio. Het nieuwe vriendje volgde haar later naar haar hotel en wachtte. Net zo lang tot ze weer naar buiten kwam.

Kort daarna keerde de stewardess terug naar Duitsland en dacht ze de hond nooit meer te zien. Toen de Duitse terugkeerde in Buenos Aires, bleek Rubio daar weer te staan. ,,Hij liep altijd met me mee en ik probeerde een andere weg te nemen omdat ik niet wilde dat hij me naar het hotel zou volgen, maar dat was niet mogelijk. Hij kwam altijd terug en volgde me," vertelde ze in Noticiero Trece, een Argentijnse talkshow. ,,Hij was heel blij dat iemand hem aandacht schonk. Deze hond wil echt een vriend."

Toen Sievers Rubio in juli (winter in Buenos Aires) weer zag, gaf ze de hond een vliegtuigdekentje om zich warm te houden. Ze probeerde een opvanggezin voor de hond te vinden, maar hij liep weg. Daarop besloot de vrouw om hem zelf te adopteren. Rubio vloog vrijdag van Zuid-Amerika naar Europa en woont nu bij zijn nieuwe familie. Rubio's missie is geslaagd.
Foto